Tredje kullen 2005

Rat Pack-kullen

- är resultatet av Modestys lyckade möte med Astragalus Silver Legolas, en muskulös kelgris med ljuvlig päls. Hormonerna spelade naturligtvis in, men förutom det stämde personkemin verkligen mellan dem. Modesty som hittills varit vänlig nog att föda dagtid, födde denna gång tre friska, starka rysspojkar mellan 01:15 och 6:52 den 12:e maj. Den sista fick hjälpas lite på traven – det hade säkert gått bra ändå, men man är fortfarande lite nervig som barnmorska efter bara tre kullar…
Eftersom det tog så pass lång tid för den siste att komma ut var jag först lite orolig, men det behövde jag inte vara. Snart började den lille att pip-kraxa med en förvånansvärd röstvolym.

De tre gjorde det kattungar gör sina första levnadsveckor – åt, sov, åt, sov… Och ökade i vikt i racer-takt.
Jameson hjälpte som vanligt till med att tvätta dem, speciellt viktigt tycker han det är att hålla små kattungebakar rena. På sjunde dagen började de glänta på ögonlocken och på tionde dagen hade de öppnat ögonen helt. Snart började de kravla omkring på vingliga ben och satt och tittade ut ur bolådan med förvånade blå ögon. Tredje veckan var det dags att göra en liten lekhage i köket, för då tyckte de att det var dags att vidga sina vyer.

Sedan går veckorna som vanligt alldeles för fort! Det som nyss var tre rultiga ull-bollar, är plötsligt tre eleganta små mini-ryssar, men fortfarande sprickfärdiga av bus naturligtvis.
Hela lägenheten är deras domän och de klarar att klättra framlänges och baklänges uppför hela klätterstolpen upp till taket. De klättrar, klänger och svingar sig iväg i dödsföraktande långhopp likt flygekorrar.

Temat denna gång blev The Rat Pack – artist- & partygänget runt Frank Sinatra på 50-talet, och de har fått namnen efter Rat Packs kärntrupp: Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr.
Tre eleganta spjuvrar…